Organitzat per la Generalitat de Catalunya i celebrat el dissabte 13 al Pavelló Firal de Les Borges Blanques, els olis de les Terres de l’Ebre van aconseguir 23 premis entre les diferents categories del certamen, amb olis del territori com morrut, farg, empeltre o arbequina, demostrant el potencial del territori si s’aposta per la qualitat i l’excel·lència.
Cal destacar els resultats de Coll de l’Alba morruda del Perelló i Arbor Sacris farga de La Sènia, que van situar els seus olis 2º i 3º millors OOVE de Catalunya. L’oli amb la millor puntuació va ser Salar d’Arbucies, de la varietat salar.
Presidida pel Conseller d’Agricultura de la Generalitat i amb tastadors internacionals reforçant el jurat del Panell de Tast de Catalunya, l’acte va ser la festa de l’oli fet a Catalunya, amb 186 olis inscrits, 53 mes que la primera edició.
El Conseller Òscar Ordeig va afirmar que “hem de fer un punt d’inflexió en com ens difonem” Per això va dir que “cal sumar esforços que fan país, que fan marca” i va comentar que vol “un país en que es facin els millors productes“.
Va agraïr també la tasca del Panell de tast de Reus, confirmant que serà on es celebrarà la propera edició del concurs.
COLL DE L’ALBA del Perelló, amb morruda
- 2º millor OOVE de Catalunya
- 2º millor OOVE fruitat verd intens de petits productors
- 2º millor OOVE de producció ecològica
- millor monovarietal de morruda
MILIUNVERD de La Sènia, amb l’oli Arbor Sacris de farga
- 3º millor OOVE de Catalunya
- millor OOVE fruitat verd mitjà de petits productors
- millor monovarietal de farga
- millor packaging
IDENTITAT d’Orta, amb empeltre
- 4º millor OOVE fruitat verd intens de petits productors
OLEUM NATURALE Organic de Rasquera amb arbequina
- 3º millor OOVE fruitat verd mitjà de petits productors
AZ-AZEYTUN de Batea, amb arbosana, empeltre, oliana i arbequina
- millor i 3º millor OOVE fruitat verd lleuger de petits productors
- 2º i 4º millor OOVE fruitat madur de petits productors
- millor monovarietal arbosana
VEROLAT DE L’EBRE d’Ascó, amb empeltre
- millor OOVE fruitat madur de petits productors
- millor monovarietal empeltre
AGRICOLA SANT JOSEP de Bot, amb arbequina
- 5º millor OOVE fruitat verd lleuger de petits productors
CATERRA de La Pobla de Massaluca, amb empeltre i arbequina
- 3º i 5º millor OOVE fruitat madur de grans productors
MOLÍ DEL LLARG de Tortosa, amb arbosana
- 5º millor OOVE fruitat verd lleuger de grans productors


